Jak změnit URL na Tumblr

Přejete si změnit URL vašeho Tumblr? Možná se vám přestalo líbit vaše nynější URL nebo chcete nové URL proto, abyste získali více čtenářů. Změna Tumblr (tedy vašeho Tumblr jména nebo subdomény) je jednoduchá a nejlepší na tom je, že neztratíte žádné ze svých sledujících. Tento článek vám popíše, jak na to:

Metoda 1 z 2:
Změňte své Tumblr

  1. 1
    Pochopte, co se děje, když si změníte URL. Poté, co si změníte URL, Tumblr automaticky aktualizuje URL na všech stránkách, které jsou spojené s vaším blogem a také všechny jednotlivé příspěvky.
    • Jakékoliv odkazy (které vedou z jedné stránky nebo příspěvku na druhy) budou také aktualizovány. Stejně tak bude aktualizován Archiv.[1] 
    • Avšak jakékoliv odkazy, které jste manuálně vložili - jako jsou odkazy v popisu blogu nebo odkazy na cizích stránkách, kterou vedou na vaše Tumblr, budete muset aktualizovat sami.[1]
  2. 2
    Vyzkoušejte URL, které chcete používat. Ujistěte se, že už jej někdo nepoužívá.
  3. 3
  4. 4
    Klikněte na ikonku osoby nahoře této stránky.
  5. 5
    Klikněte na “Nastavení” (v angličtině je to “Settings”).
  6. 6
    Klikněte na tužku vedle tlačítka Username (Uživatelské jméno).
  7. 7
    Vepište do daného pole nové uživatelské jméno, které chcete používat.
  8. 8
    Klikněte na tlačítko Uložit (Save).
  9. 9
    Vytvořte příspěvek, který informuje vaše sledující o změně.
  10. 10
    Opakovaně tento příspěvek publikujte. Pro opakované publikování jej několikrát dejte do fronty.
    • Ujistěte se, že fronta je nastavená tak, aby publikovala příspěvky několikrát za den a jednou nebo dvakrát zítra.
    Reklama

Metoda 2 z 2:
Odkažte návštěvníky z vašeho starého URL na nové

  1. 1
    Klikněte na ikonku osoby nahoře vaší Tumblr stránky.
  2. 2
    Klikněte na “Nastavení” (Settings).
  3. 3
    Klikněte na “Vytvořit nový blog”, neboli v angličtině "Create a New Blog".
  4. 4
    Vyplňte formulář. Použijte vaše staré URL a v titulku je odkažte návštěvníky na vaše nové URL.
    Reklama

Varování

  • Jakékoliv odkazy na váš starý blog, které lidé dříve zveřejnili, re-blogovali nebo si uložili, již nebudou funkční.
  • Novější účty na Tumblr nemusí mít přístup k možnosti přesměrování. Všechny starší účty však funkci přeměřování mají.
Reklama

Věci, které budete potřebovat

  • Připojení k internetu
  • Účet na Tumblr
  • Lepší uživatelské jméno/jméno URL

O tomto wikiHow

Spoluautorem je:
wikiHow redaktor
Spoluatorem tohoto článku je tým zkušených editorů a badatelů, kteří ověřují jeho přesnost a srozumitelnost.
Kategorie: Sociální sítě

Pomohl vám tento článek?

Ano
Ne
Reklama