Jak vymazat přátele z Facebooku

Máte Facebookového přítele, který neustále hraje Farmville nebo Bejeweled Blitz a vy to celý den musíte číst? Otravují vás příspěvky tohoto člověka natolik, že už s ním nechcete být přátelé? Nebo jste se právě rozešli s přítelem a rádi byste ho vyndali ze svého Seznamu přátel? Tento návod vám ukáže, jak na to: Vaši přátelé to nikdy nezjistí. Pokud nechcete vašeho přítele úplně smazat, můžete jen zakázat vybrané příspěvky bez smazání člověka z vašeho Seznamu přátel.

Metoda 1 z 2:
Vymazání přítele z Facebooku

  1. 1
    Přihlaste se na Facebook.
  2. 2
    Otevřete si vaši profilovou stránku a klikněte na Přátele.
  3. 3
    Najděte osobu, kterou už nechcete mít ve svém Seznamu přátel a přejeďte myší přes jejich jméno, než se objeví nad jejich jménem lišta. Pokud máte spoustu přátel, tak je můžete vyhledat pomocí Vyhledávací lišty.
  4. 4
    Přejeďte přes značku u vašeho přítele a poté klikněte na Odebrat z přátel. Tím, že ho vymažete ze svého Seznamu přátel, tak smažete i sebe z jeho seznamu.
  5. 5
    Hotovo.[1]
    Reklama

Metoda 2 z 2:
Zablokujte příspěvky na vaší zdi

  1. 1
    Najděte si poslední příspěvek vašeho přítele na vaší Facebookové zdi. Přejeďte kurzorem vaší myši přes menu na horní hraně vašeho příspěvku.
    • Vyberte Skrýt z vašeho menu.
    • Vyberte si změnu, kterou chcete provést.
    • Vyberte si status, který chcete vidět.
  2. 2
    Skryjte příspěvky od Facebookových her.
    • Jděte do vysouvacího menu v pravém horním rohu daného příspěvku.
    • Vyberte Skrýt všechny příspěvky od _____ abyste neviděli už žádné příspěvky od dané hry.
  3. 3
    Použijte zeď vašeho přítele pro kontrolu příspěvků, které uvidíte.
    • Přejděte do profilu vašeho přítele a přejeďte přes tlačítko vašeho kamaráda v horní části obrazovky.
    • Vyberte Zobrazit příspěvek pro jeho zobrazení či vypnutí.[2]
    Reklama

Tipy

  • Vašemu příteli nebude odeslána žádná zpráva o tom, že jste si ho smazali z vašeho Seznamu přátel, takže jich můžete vymazat tolik, kolik si jen přejete. Uvědomte si, že i smazaní přátelé stále uvidí komentáře u vašich společných přátel a vy uvidíte ty jejich.
  • Pokud zablokujete příspěvky od někoho a poté se rozhodnete, že je opět chcete odblokovat, tak jděte na svou zeď, na vaší levou lištu a stiskněte ikonu tužky. Ve vyskakovacím menu, klikněte na „X“ vedle jména vašeho přítele, pokud ho chcete ze seznamu odstranit.
Reklama

Varování

  • Pokud chcete někoho znovu přidat mezi své přátele, tak mu budete muset znovu zaslat Žádost o přátelství.
  • Pokud má člověk nainstalované „Sledování vymazaných přátel“ (jedná se o rozšíření Firefoxu), tak váš přítel obdrží upozornění o tom, že jste si ho ze svého Seznamu přátel vymazali.
Reklama

Věci, které budete potřebovat

  • Facebookový účet
  • Počítač
  • Přístup k internetu

O tomto wikiHow

Spoluautorem je:
wikiHow redaktor
Spoluatorem tohoto článku je tým zkušených editorů a badatelů, kteří ověřují jeho přesnost a srozumitelnost.
Kategorie: Sítě

Pomohl vám tento článek?

Ano
Ne
Reklama