Jak vymazat kontakty z vašeho iPhone

Potřebujete vymazat nějaké kontakty z vašeho iPhone? Ať už chcete vymazat jeden nebo sto kontaktů, můžete to udělat několika způsoby. Můžete rychle odstranit kontakty z aplikace kontaktů nebo je uspořádat pomocí iTunes.

Metoda 1 z 4:
Použitím Aplikace Kontakty

  1. 1
    Otevřete aplikaci kontakty. Najdete ji na hlavní obrazovce. Tuto metodu je možné použít s jakoukoliv verzí iOS.
  2. 2
    Najděte kontakt, který si přejete vymazat. Projděte seznam vašich kontaktů, abyste nalezli kontakt, který chcete odstranit. Můžete také použít vyhledávací lištu na vrchu obrazovky pro rychlou navigaci. Můžete však vymazat pouze jeden kontakt.
  3. 3
    Klikněte na kontakt, abyste otevřeli jeho detaily. Ukáží se vám veškeré informace, které jste zadali ke kontaktu.
  4. 4
    Klikněte na tlačítko upravit v pravém horním rohu. Toto vám otevře kontakt v režimu úprav.
  5. 5
    Sjeďte dolů v kartě kontaktu a ťukněte na tlačítko smazat konakt. Klikněte na smazat kontakt znovu, pro potvrzení. Kontakt bude odstraněn z vašeho iPhone.
    • Pokud máte iPhone připojen k účtu iCloud, tak se kontakt vymaže ze všech vašich zařízení.
    Reklama

Metoda 2 z 4:
Vymazání všech kontaktů

  1. 1
    Otevřete aplikaci Nastavení. Můžete zde vypnout synchronizaci kontaktů s iCloud, což vás vyzve k vymazání všech iCloud kontaktů ve vašem iPhone.
  2. 2
    Vyberte iCloud. Otevřete si tak menu pro synchronizaci iCloud.
  3. 3
    Vypněte kontakty. Budete vyzváni k vymazání všech iCloud kontaktů, uložených ve vašem iPhone.
  4. 4
    Vyberte Vymazat z mého iPhone. Všechny kontakty, které jsou synchronizovány s vaším iCloud účtem, budou z iPhone vymazány.
  5. 5
    Zkontrolujete ostatní emailové účty. Tuto metodu můžete také použít pro odstranění kontaktů, synchronizovaných z vašich emailů.
    • Vraťte se do nabídky nastavení a vyberte Email, kontakty a kalendáře.
    • Zkontrolujete každý z účtů.
    • Vypněte synchronizaci kontaktů pro ty účty, ze kterých si více nepřejete vidět kontakty.
    Reklama

Metoda 3 z 4:
Použitím adresáře a iTunes

  1. 1
    Otevřete svůj adresář. Pokud synchronizujete své kontakty s Macem či Outlookem v PC, můžete je smazat přes adresář ve svém počítači. Najděte jména osob, které si přejete vymazat a vyberte je. Command-click (Mac) nebo Ctrl-click (PC) pro výběr většího množství kontaktů, které se nenacházejí u sebe nebo použitím Shift pro výběr kontaktů, které se nacházejí vedle sebe.
  2. 2
    Vymažte kontakty. V adresáři pro Mac klikněte na položku Upravit a poté vyberte Vymazat nebo prostě jednoduše stiskněte klávesu Delete. Ve vašem PC, v seznamu kontaktů, klikněte na Akce, poté klikněte na Menu a vyberte Vymazat kontakt.[1]
  3. 3
    Připojte svůj iPhone k počítači. Jestliže nesychronizujete iPhone pomocí wifi připojení, tak připojte iPhone k počítači pomocí kabelu, otevřete iTunes a vyberte váš iPhone v pravém horním rohu iTunes.
  4. 4
    Synchronizujte svůj iPhone. V horní info tabulce povolte synchronizaci kontaktů a v následujícím okně všechny kontakty.
    • Klikněte na tlačítko Aplikovat v pravém spodním rohu okna pro synchronizaci iPhone s iTune a vymažte kontakty, které jste smazali ze svého adresáře v aplikaci kontakty ve vašem iPhone.[2]
    Reklama

Metoda 4 z 4:
Použitím skupin

  1. 1
    Rozdělte si své kontakty do skupin. Můžete si vytvořit skupiny pro svou rodinu, spolupracovníky, kamarády z posilovny, atd. Takto můžete skrýt vybrané kategorie kontaktů z vašeho seznamu bez nutnosti je vymazat. Pro uspořádání skupin, klikněte na tlačítko Skupiny v pravém levém rohu na obrazovce kontaktů.
  2. 2
    Klikněte na skupiny, které chcete skrýt. Pokud jsou vybrány, jsou viditelné. Pokud nejsou vybrány, budou skryty z vašich kontaktů.
  3. 3
    Klikněte na Dokončit, pokud jste hotovi. Ve vašem seznamu kontaktů se ukáží pouze ty skupiny, které jste si vybrali.
    Reklama

Tipy

  • Pokud máte povolenou synchronizaci s Facebookem, můžete jednoduše vymazat všechny Facebookové kontakty z vašeho seznamu tím, že přejdete do Nastavení - Facebook a vypnete tlačítko kontaktů. Toto pouze změní zobrazení, ale nedotkne se vašich kontaktů.
Reklama

Varování

  • Pokud budete používat synchronizaci kontaktů s iCloud, tak nevybírejte synchronizovat Adresář kontaktů s iTunes, nebo si tak vytvoříte kopie kontaktů ve svém iPhone.
Reklama

O tomto wikiHow

wikiHow je "wiki", což znamená, že na jednom článku se podílí více autorů. Na vytvoření tohoto článku se podílelo 20 lidí, někteří anonymně, aby jej v průběhu času vylepšili.

Pomohl vám tento článek?

Ano
Ne
Reklama