Jak vymazat fotografie z iPadu

Máte mnoho fotek ve svém iPadu, které vám zabírají volné místo? Tím, že vymažete své staré fotky, získáte spoustu volného místa. Tento proces pro vás může být ale poněkud zmatečný. Hlavně, pokud byly tyto fotky již synchronizovány s počítačem. Použijte krok č.1 níže, abyste se naučili, jak vymazat fotky z vašeho iPadu.

Část 1 ze 2: Fotoaparát nebo stažené fotografie

  1. 1
    Otevřete aplikaci fotky. Ve vašem iPadu naleznete v podstatě dva různé druhy fotografií. Ty, které si sami přidáte do iPadu, ať už jste je stáhli z internetu nebo vyfotili či použili funkci zachycení snímku obrazovky, nebo také ty, které jste si sami přidali do iPadu pomocí iTunes.
  2. 2
    Najděte fotky, které chcete vymazat. Když zapnete aplikaci fotky, ukáže se vám seznam všech vašich alb. Otevřete album, obsahující fotky, které si přejete vymazat. Můžete však vymazat pouze fotografie uložené v jenom albu.
    • Můžete také vymazat fotografie ze Sbírek nebo Okamžiků.
    • Pokud vymažete fotografie ze Sdílených fotografií, vymažou se ve všech vašich zařízení. Fotky z vašeho fotoaparátu budou vymazány pouze z jednoho vašeho zařízení.
  3. 3
    Vymažte jeden obrázek. Pro vymazání pouze jednoho obrázku ho otevřete a poté klikněte na ikonu popelnice v pravím spodním rohu. Vyberte tlačítko Odstranit fotku, které se objeví pro potvrzení, zda chcete obrázek opravdu odstranit.
    • Odstranění fotky je nevratné a není opravdu snadné obnovit již jednou odstraněnou fotografii. Použijte tento návod pro podrobnosti, jak obnovit jakoukoli fotografii, kterou jste omylem vymazali.
  4. 4
    Vymažte víc obrázků. Můžete vymazat více obrázků najednou z jednoho alba výběrem všech fotek před jejich vymazáním. Pro výběr více obrázků otevřete požadované album a klikněte na tlačítko vybrat v horním pravém rohu. Poté můžete vybrat kterýkoliv obrázek pro vymazání a přidat ho tak do výběru.
    • Ve chvíli, kdy máte vybrány všechny obrázky, které chcete vymazat, klikněte na ikonu koše v horním levém rohu a poté vyberte tlačítko vymazat fotky pro potvrzení.
  5. 5
    Pro vymazání albumu. Můžete vymazat jakékoli album, které jste si sami vytvořili na iPadu. Vymazáním alba ale nevymažete všechny obrázky z alba. Nemůžete také vymazat alba, které jsou synchronizovaná s vaším počítačem (Pro to sledujte další část).
    • Pro vymazání alba otevřete album v aplikaci Obrázky. Vyberte možnost Upravit v pravém horním rohu a poté klikněte na tlačítko X v rohu alba, které si přejete vymazat. Fotografie se poté vrátí na své původní místo (Fotoaparát, Můj fotostream, atd.).
    Reklama

Část 2 ze 2: Fotografie z iTunes

  1. 1
    Připojte váš iPad k počítači. Fotky, které jste sesynchronizovaly s počítačem, je potřeba desynchronizovat, pokud je chcete vymazat. Pokud byste se pokoušeli vymazat fotografie přímo z vašeho iPadu, nabídka vymazání nebude dostupná.
  2. 2
    Otevřete iTunes. Pokud chcete fotky vymazat z vašeho iPadu, bude potřeba je uspořádat. V nabídce zařízení vyberte váš iPad.
  3. 3
    Klikněte na složku fotografie. Uvidíte zde seznam alb, která byla synchronizována s vaším iPadem. Můžete ale sychronizovat nebo desynchronizovat pouze celá alba.
  4. 4
    Odškrtněte alba, která už více nechcete. Prohlédněte si alba a vyberta ta, která nechcete už více zobrazovat na svém iPadu.
    • Pokud si přejete vymazat jednotlivé fotografie z alb, musíte je vymazat přímo z alb, nacházejících se ve vašem počítači.
  5. 5
    Synchronizujte iPad. Poté, co jste provedli změny na vybraných fotografiích, klikněte na tlačítko Synchronizovat. iTunes poté znovu sesynchronizuje vaše alba a odebere ta, která jste zaškrtli ve vaší nabídce iPadu.[1]
    Reklama

Tipy

  • Nemusíte otevírat album, abyste viděli, co obsahuje. Můžete nahlédnout do alba přidržením dvou prstů na album a jejich pomalým pohybem směrem od sebe, abyste viděli fotky, které složka obsahuje.
  • Vymazáním alb nevymažete fotky, která alba obsahují. Zůstanou ve vaší iPad knihovně fotografií než je vymažete.
  • Pokud vymažete fotografie z knihovny, které jsou obsažené i v jiném albu, dostanete možnost vymazat fotografie všude, což je jednodušší než je mazat z alb.
Reklama

Varování

  • Vymazáním fotografie z Fotostream vymažete fotky ze všech sdílení i ve vašich ostatních zařízení, jako je iPhone nebo Mac.
Reklama

O tomto wikiHow

Spoluautorem je:
wikiHow redaktor
Spoluatorem tohoto článku je tým zkušených editorů a badatelů, kteří ověřují jeho přesnost a srozumitelnost.

Pomohl vám tento článek?

Ano
Ne
Reklama