Jak smazat historii přehraných videí na YouTube

Víte, že historii přehraných videí na YouTube můžete smazat téměř na jakémkoliv zařízení? Dokonce i na těch, která umí streamovat video do televize? Nejjednodušší řešení je ale samozřejmě pomocí počítače. Pokud chcete smazat všechny stopy přehrávaných videí, musíte vymazat nejen historii navštívených stránek v prohlížeči, ale také historii přehraných videí.

Metoda 1 z 4:
Smazání historie YouTube na počítači

  1. 1
    Přihlašte se k účtu YouTube. Pokud se dostanete na hlavní stránku YouTube, měli byste být už přihlášeni. Pokud ne, klikněte vpravo nahoře na tlačítko Přihlásit a zadejte své přihlašovací údaje do služeb Google.
  2. 2
    Otevřete nabídku Průvodce kliknutím na tři horizontální proužky. Na hlavní stránce YouTube nahoře vlevo, hned vedle loga YouTube, byste měli vidět tři horizontální proužky. Klikněte na tuto ikonu, aby se na levé straně zobrazil seznam odkazů.
    • Nebo si zobrazte historii prohlížení přímo na stránce youtube.com/feed/history a klikněte na "Vymazat celou historii sledování", což uvádíme níže.
  3. 3
    Klikněte na položku Historie. V levém navigačním panelu klikněte na odkaz Historie.
  4. 4
    Smažte všechna přehraná videa. Měli byste vidět chronologicky uspořádaný seznam všech přehraných videí. Pokud chcete smazat celou historii, klikněte v horní části stránky na "Vymazat celou historii sledování".
  5. 5
    Odstraňte pouze jedno video z historie. Pokud chcete smazat pouze nějaké konkrétní video z historie, najeďte nad něj myší a klikněte na křížek úplně vpravo na tomtéž řádku. Kliknutím na něj odeberete dané video z Historie sledování.
    • Pokud tento křížek nevidíte, zkuste jiný prohlížeč, například nejnovější Firefox.
  6. 6
    Zabraňte ukládání přehrávaných videí do Historie v budoucnu. Pokud nechcete, aby se přehrávaná videa ukládala do Historie, klikněte na Pozastavit historii sledování. Pokud budete chtít, aby se někdy v budoucnu videa do Historie opět ukládala, vraťte se na tuto stránku a klikněte na tlačítkoZnovu zapnout historii sledování.
  7. 7
    Spravujte historii vyhledávání. Vyhledejte tlačítko "Historie vyhledávání" v horní části stránky. Kliknutím na něj zobrazíte historii vyhledávání na YouTube. Tento seznam funguje úplně stejně jako "Historie sledování":
    • Kliknutím na Vymazat celou historii vyhledávání smažete všechny údaje o vyhledávání.
    • Úplně napravo u každé položky uvidíte tři šedé tečky, na které když kliknete, objeví se tlačítko Odebrat ze seznamu Historie vyhledávání. Kliknutím na toto tlačítko odebrete položku z Historie vyhledávání.
    • Kliknutím na Pozastavit historii vyhledávání zabráníte ukládání údajů o vyhledávání do historie.
  8. 8
    Vymažte YouTube z historie webového prohlížeče. Nyní jste odstranili nežádoucí informace na stránce YouTube, jenže webový prohlížeč (například Internet Explorer nebo Chrome) má také svou historii, ve které jsou přehraná videa stále uložena. Vymažte historii webového prohlížeče nebo klikněte v hlavním menu na "Historie" –> "Zobrazit historii" (nebo nějak podobně) a odstraňte YouTube videa jednotlivě.
    Reklama


Metoda 2 z 4:
Smazání historie YouTube na iOS zařízení

  1. 1
    Spusťte aplikaci YouTube. Tuto metodu využijete, pokud máte iPhone, iPad, iPod Touch nebo jakékoliv jiné zařízení s operačním systémem iOS.
    • V případě, že používáte pouze mobilní webovou stránku YouTube a nikoliv samotnou aplikaci YouTube, odstranit celou historii sledování najednou nebude možné.[1] Stáhněte si aplikaci, nebo se do YouTube přihlašte přes počítač.
  2. 2
    Klepněte na ikonu Průvodce. Vypadá jako tři horizontální čárky nad sebou. Otevře se seznam položek hlavní nabídky.
  3. 3
    Zvolte Historii. Klepnutím na položku "Historie" uvidíte seznam všech přehraných videí.
  4. 4
    Klepněte na ikonu Koše. Zmáčkněte ikonu, která vypadá jako šedý odpadkový koš. Tím smažete všechna videa z historie sledování.[2]
    • Pokud chcete smazat pouze jedno video, budete muset použít mobilní webovou stránku, nebo se přihlásit k YouTube přes počítač. V obou případech postupujte podle pokynů uvedených v první části tohoto článku, jak se maže historie přes počítač.
  5. 5
    Odhlašte se z účtu YouTube. To, co zadáváte do vyhledávacího políčka na YouTube, se ukládá do historie pouze tehdy, pokud jste přihlášeni.
    • Pokud aplikace YouTube přestane reagovat nebo vám nedovolí odhlásit se z YouTube účtu, vynuťte její ukončení dvojitým poklepáním na tlačítko Home, vyhledejte ikonu YouTube a přetáhněte ji po displeji směrem nahoru.
    Reklama

Metoda 3 z 4:
Smazání historie YouTube na Android zařízení

  1. 1
    Spusťte aplikaci YouTube. Tuto metodu využijete v případě, že máte telefon nebo tablet s operačním systémem Android. Pokud místo aplikace používáte mobilní stránky YouTube, nebude možné smazat celou historii. Doporučujeme tedy si aplikaci stáhnout.
    • Na mobilní webové stránce můžete odebírat ze seznamu přehraných videí jednotlivá videa, ale ne celou historii najednou.[3]
  2. 2
    Klepněte na ikonu Průvodce. Na Android zařízeních vypadá jako tři horizontální čárky a je hned vedle červené ikony YouTube.[4] Otevře se seznam různých položek.
    • V některých verzích aplikace YouTube bude nutné zvolit možnost "Nastavení".[5]
  3. 3
    Vyberte Historii. Klepnutím na tuto možnost se dostanete na historii přehraných videí.
  4. 4
    Klepněte na Menu. Otevřou se další možnosti. Klepnutím na položku "Odebrat z historie sledování" odstraníte z historie konkrétní video, které právě sledujete. "Vymazat historii" vymaže všechna videa najednou.
  5. 5
    Vymažte historii vyhledávání. Vraťte se na hlavní stránku aplikace YouTube. Klepněte na MenuNastaveníVyhledáváníVymazat historii vyhledávání, čímž přinutíte YouTube zapomenout všechny vyhledávané položky.[6]
    • Pokud nechcete, aby se v budoucnu ukládaly položky vašeho vyhledávání do historie, klepněte na "Pozastavit historii sledování" nebo "Neukládat historii", což najdete ve stejné nabídce, kde je položka "Vymazat historii vyhledávání".[7]
    Reklama

Metoda 4 z 4:
Smazání historie YouTube History na televizi nebo konzoli

  1. 1
    Spusťte Průvodce. Spusťte YouTube na herní konzoli, televizi nebo streamovacím zařízení. Nastavení různých zařízení může být uspořádáno jinak, ale obecně platí, že do Průvodce se dostanete jedním z následujících způsobů:
    • Ikona se třemi horizontálními proužky.
    • Červené tlačítko YouTube, které obvykle najdete vedle nebo nad třemi horizontálními proužky.
    • Slovo "Průvodce."
  2. 2
    Zvolte Nastavení. Klepnutím na tlačítko Nastavení zobrazíte seznam všech přehraných videí.
  3. 3
    Vymažte historii sledování. Zvolte Vymazat historii sledování, čímž vymažete všechna přehraná videa ze seznamu. Pokud na vašem zařízení není tato volba dostupná, budete se muset přihlásit k YouTube účtu přes počítač.
  4. 4
    Vymažte historii vyhledávání. Na většině zařízeních můžete také vymazat historii vyhledávání, takže dříve vyhledávané fráze nebo názvy už se nebudou objevovat v našeptávači při vyhledávání v budoucnu. Klikněte na ikonu vyhledávání (vypadá obvykle jako lupa) a zvolte Vymazat historii vyhledávání.[8]
    Reklama

Tipy

  • Starší metoda, kdy se videa mazala pomocí "zatržítek", se už nepoužívá.
Reklama

Související články

Jak používat WhatsApp
Jak smazat Twitter účet
Reklama

O tomto wikiHow

Spoluautorem je:
wikiHow redaktor
Spoluatorem tohoto článku je tým zkušených editorů a badatelů, kteří ověřují jeho přesnost a srozumitelnost.
Kategorie: Multimédia

Pomohl vám tento článek?

Ano
Ne
Reklama