Jak smazat Twitter účet

Už vás nebaví twítování? Pokud už nepotřebujete být celebritou internetu, chcete si vytvořit nový účet nebo jednoduše konečně odejít z internetu a zapojit se znovu do skutečného života. Tady najdete návod, jak navždy odstranit svůj Twitter účet.

Postup

  1. 1
    Přihlaste se na Twitter. Jednoduše napište vaši přezdívku nebo email a heslo a poté klikněte na „Přihlásit se“.
  2. 2
    Klikněte na „Nastavení“. Naleznete ho na otevíracím menu ozubeného kola, vpravo od vyhledávací lišty v horní části vaší stránky.
    • Změňte si vaši emailovou adresu a/nebo přezdívku před smazáním vašeho účtu. Toto vám umožní si vytvořit nový účet okamžitě po smazání toho starého. Budete to muset udělat, pokud si přejete vytvořit nový účet se stejnou přezdívkou nebo emailovou adresou.
  3. 3
    Klikněte na „Deaktivovat můj účet“. Toto tlačítko naleznete ve spodní části stránky.
  4. 4
    Potvrďte, že si ho opravdu přejete smazat. Právě se vám úspěšně podařilo smazat váš Twitter účet. Uvědomte si ale, že Twitter uchovává informace o vašem účtu po dobu ještě dalších 30 dní. Takže, pokud byste si to náhodou rozmysleli, či chtěli účet jednoduše obnovit, tak se stačí jen znovu přihlásit. Pokud se do 30 dnů nepřihlásíte, tak bude váš účet nadobro smazán.[1]
    • Pokud si přejete pouze změnit váš email či přezdívku, tak nemusíte váš účet mazat. Stačí jej změnit v „Nastavení účtu“.
    • Pokud si myslíte, že váš účet bude za pár minut smazán, tak se mýlíte. Vaše příspěvky budou aktivní na Twitter.com ještě dalších pár dní.
    Advertisement

Tipy

  • Pokud si přejete obnovit svůj účet, tak to uděláte jednoduše přihlášením do 30 dnů od jeho smazání.
  • Můžete to také provést pomocí vašeho chytrého telefonu, přihlášením přes web místo prohledávání Nastavení.
  • Pro změnu přezdívky nemusíte mazat svůj Twitter účet. Jednoduše ji změňte v „Nastavení“.
  • Deaktivovat svůj účet můžete také jeho smazáním.
Advertisement

Varování

  • Není možné použít stejnou přezdívku, email a telefonní číslo pro jiný účet. Pokud si přejete se přidat ne Twitter znovu, musíte změnit informace na vašem Twitter účtu, než ho deaktivujete.
  • Odkazy na váš Twitter účet na internetu zůstanou viditelné déle nebo možná nebudou smazány vůbec, např. na Google. Twitter toto bohužel neumí kontrolovat. Budete muset tedy sami kontaktovat webovou stránku a zeptat se na smazání odkazu.
Advertisement

Věci, které budete potřebovat

  • Twitter účet
  • Připojení k internetu

O tomto wikiHow

Spoluautorem je:
wikiHow redaktor
Spoluatorem tohoto článku je tým zkušených editorů a badatelů, kteří ověřují jeho přesnost a srozumitelnost.
Kategorie: Multimédia

Pomohl vám tento článek?

Ano
Ne
Advertisement