Jak smazat účet na Google

Google+ má ojedinělé prvky, které z něj dělají pro některé lidi skvělou alternativu vůči Facebooku. Pro některé je to však jen “další” sociální síť, která vyžaduje údržbu a pozornost. Zrušit účet na Google+ je jednoduché, ale než si účet zrušíte je několik věcí, které je potřeba brát na vědomí. Pokud chcete zrušit účet na vašem mobilním zařízení, tak je tady i několik zvláštností, o kterých je dobré vědět. Tento článek vám vysvětlí, jak rychle a bezpečně zrušit účet na Google+ na počítači a na mobilním zařízení.

Metoda 1 z 2:
Odstraňování Google+ na prohlížeči

  1. 1
    Přihlaste se na Google+. Pokud ještě nejste přihlášeni, přihlaste se s vaším uživatelským jménem a heslem.
  2. 2
    Bežte do nastavení účtu. Klikněte na vaše jméno nebo profilovou fotografii v pravém horním rohu obrazovky. Otevře se vám vyskakovací okno, v kterém klikněte na Účet.
  3. 3
    Klikněte na Datové nástroje v horní části okna.
  4. 4
    V panelu Datové nástroje, klikněte na Smazat profil a odstranit s ním spojené funkce Google+.
  5. 5
    Důkladně si přečtěte varování. Pokud si odstraníte profil na Google, odstraníte si tak i účet na Google+ a jiných Google službách a data, která s nimi souvisí.
  6. 6
    Dokončete mazání účtu. Zaškrtněte Povinné, abyste potvrdili, že jste si přečetli varování a jste připraveni pokračovat. Pak klikněte na Odstranit zvolené služby. Takto odstraníte váš účet na Google+ nebo jakýkoliv jiný profil na službách Google.
    Reklama

Metoda 2 z 2:
Odstraňování Google+ na mobilním zařízení

  1. 1
    Zapněte si aplikaci Google+. Pokud ji nemáte na vaší domovské obrazovce, tak ji můžete najít přetáhnutím okna doprava, kde se vám otevře vyhledávač. Napište do vyhledávání Google+ a dejte vyhledat.
    • Poznámka: Pokud nemáte aplikaci Google+, použijte internetový prohlížeč na vašem mobilním zařízení a postupujte na něm podle první metody.
  2. 2
    Klepněte na tlačítko Menu v levém horním okně Google+. Otevře se vám postranní lišta.
  3. 3
    Klepněte na Nastavení. V Nastavení se vám otevře kontrolní panel.
  4. 4
    Klepněte na Odstranit profil Google+. Pokud jste přihlášeni, otevře se vám internetový prohlížeč na stránce, kde můžete dokončit proces pomocí první metody.
    • Pokud nejste přihlášeni, tak k tomu budete vyzváni.
  5. 5
    Přihlaste se. Následně vložte do URL pole odkaz plus.google.com/downgrade. Takto se dostanete na stránku vašeho účtu Google+, kde můžete postupovat v odstraňování účtu podle první metody. [1]
    Reklama

Tipy

  • Po smazání vašeho účtu na Google+ se nenávratně odstraní i všechna s ním spojená data. Vaše emailová adresa vám však stále zůstane, takže si můžete kdykoliv založit nový učet na Google+.
Reklama

Varování

  • Účet se po smazání nedá nijak aktivovat zpět. Před tím, než účet smažete se ujistěte, že jste si zazálohovali všechna důležitá data.
  • Dejte si pozor, abyste nevymazali celý účet na Google - pokud to tedy není váš záměr. Zrušení účtu na Google vám sice smaže i účet na Google+, ale také se odstraní vaše uživatelské jméno na Gmail a v budoucnu už jej nebudete moci znovu používat.[2]
Reklama

O tomto wikiHow

wikiHow je "wiki", což znamená, že na jednom článku se podílí více autorů. Na vytvoření tohoto článku se podílelo 9 lidí, někteří anonymně, aby jej v průběhu času vylepšili.
Kategorie: Google aplikace

Pomohl vám tento článek?

Ano
Ne
Reklama