Jak odstranit sledující na Instagramu

Pokud máte otravné příbuzné, či přátele, kteří váš Instagram zamořují fotkami svých koček, budete rádi, až se dozvíte, jak omezit jejich přístup k vašemu účtu! Nemůžete sice tradičním způsobem „vymazat“, můžete je však zablokovat, aby si nemohli prohlížet váš profil. Můžete si také nastavit profil jako soukromý, aby se vám v budoucnu nenahromadili nechtění sledovatelé.

Část 1 ze 2: Blokování sledovatelůEditovat

  1. 1
    Klepněte na Instagram pro jeho otevření. Pokud používáte počítač, přejděte na stránku Instagramu.
    • Pokud ještě nejste přihlášeni, budete se muset přihlásit pomocí svých přihlašovacích údajů k Instagramu.
  2. 2
    Vstupte na profilovou stránku svého Instagramu. Abyste tak učinili, klepněte na ikonu osoby, pro uživatele mobilů, je to pravý spodní roh obrazovky.
    • Pokud jste na počítači, najdete tuto ikonu v pravém horním rohu obrazovky.
  3. 3
    Klepněte nebo klikněte na možnost "Followeři". Měla by být napravo od vašeho profilového obrázku.
  4. 4
    Podívejte se na seznam sledujících. Nemůžete followera donutit, aby přestal váš profil sledovat, můžete jej však zablokovat, čímž mu zabráníte v tom, aby vás sledoval, či si prohlížel váš profil.[1]
  5. 5
    Klikněte nebo klepněte na followera, kterého chcete vymazat. Dostanete se tak na jeho profil, ze kterého jej můžete zablokovat.
  6. 6
    Klepněte na menu tří teček. Je v pravém horním rohu vaší obrazovky (nebo napravo od jeho jména na počítači).
    • Na Androidu je toto menu spíše svislé, než vodorovné.
  7. 7
    Klikněte nebo klepněte na možnost "Blokovat uživatele". Na stránce Instagramu je tato možnost nazvána jako "Blokovat tohoto uživatele". Poté, co tuto možnost vyberete, Instagram vás vyzve k potvrzení.
  8. 8
    Klikněte nebo klepněte na "Ano, jsem si jistá/ý". Zablokujete tak vámi vybraného uživatele a ten si již nebude moci prohlížet vaše příspěvky!
    • Vámi blokovaný uživatel bude stále moci vidět vaše komentáře u fotek ostatních uživatelů, a také bude moci vyhledat váš účet, nebude mít však přístup k vašemu profilu.
    • Kdykoliv se můžete podívat na seznam svých blokovaných uživatelů tak, že přejdete do menu nastavení a vyberete kartu "Blokovaní uživatelé".
  9. 9
    Zopakujte tento postup u každého uživatele, kterého chcete zablokovat. Pokud se v budoucnu budete chtít vyhnout nechtěným sledovatelům, můžete si profil nastavit jako "Soukromý"; pokud tak učiníte, budete moci schválit žádost uživatele ještě předtím, než si bude moci prohlédnout váš účet.[2]
    Advertisement

Část 2 ze 2: Nastavení účtu na SoukromýEditovat

  1. 1
    Otevřete aplikaci Instagram na svém smartphonu. Přepnutí účtu z jeho standardního nastavení na „Soukromé" znamená, že kdokoliv vás bude chtít sledovat, vás bude muset požádat a vy jste jediní, kdo tuto žádost může schválit. Máte tak větší kontrolu nad tím, kdo vás na Instagramu sleduje.
    • Změna účtu na "Soukromý" také omezí přístup uživatelů k vašim komentářům a lajkům, s jedinou výjimkou pro veřejné příspěvky (u kterých se vaše jméno objeví vedle ostatních "lajků", ale váš účet bude stále chráněn).
    • Z počítače nebudete moci změnit svůj status prohlížení profilu.
  2. 2
    Otevřete svůj profil, pokud jej ještě nemáte otevřený. Uděláte to tak, že klepnete na ikonu ve tvaru osoby v pravém spodním rohu vaší obrazovky.
    • Můžete tak také učinit na tabletu.
  3. 3
    Otevřete menu nastavení svého účtu. Udělejte to poklepáním na ikonu ozubeného kolečka (iOS) nebo tří teček (Android) v pravém horním rohu vaší obrazovky.
  4. 4
    Sjeďte dolů do skupiny "Účet". Je to celá řada karet, které se věnují možnostem účtu; možnost "Soukromý účet" najdete na spodní straně této skupiny.
  5. 5
    Zapněte tlačítko vedle "Soukromého účtu". Mělo by se změnit ze šedé na modrou, což značí, že je váš profil nyní soukromý!
    • Pokud chcete toto nastavení vypnout, jednoduše tlačítko opět odškrtněte a poté klepněte na "OK" ve vyskakovacím oknu.
    • Pamatujte, že vaši současní followeři nebudou tímto nastavením nijak ovlivněni. Pokud chcete někoho z nich nebo všechny blokovat, budete to muset udělat ručně.
    Advertisement

TipyEditovat

  • Blokovaní uživatelé nebudou moci vidět vaše obrázky ve své kartě "Fotky, které se mi líbí".
  • Lajky a komentáře blokovaných uživatelů budou u vašich fotek stále vidět, ale můžete je vymazat ručně, pokud chcete.
Advertisement

VarováníEditovat

  • Blokovaní uživatelé mohou stále vidět komentáře a lajky u fotek lidí, které oba sledujete.
Advertisement

O tomto wikiHow

Spoluautorem je:
wikiHow redaktor
Spoluatorem tohoto článku je tým zkušených editorů a badatelů, kteří ověřují jeho přesnost a srozumitelnost.
Kategorie: Instagram

Pomohl vám tento článek?

Ano
Ne
Advertisement