Jak na Facebooku nastavit, aby vás ostatní viděli offline

Když se přihlásíte ke svému Facebookovému účtu, automaticky jste přihlášeni i ke službě Facebook chat, která vám umožňuje komunikovat s kýmkoliv, kdo je také právě přihlášen k Facebooku. Může však nastat situace, kdy si přejete komunikovat pouze s některými lidmi, nebo pouze s jednou osobou, a toužíte po tom, aby vás ostatní viděli jako offline, tedy že na Facebooku vůbec nejste. Existuje několik způsobů jak toho docílit, aniž byste si museli kohokoliv odstraňovat z přátel. Pokud se to chcete naučit, přečtěte si tento článek.

Metoda 1 z 4:
Zakažte některým přátelům, aby vás viděli online

  1. 1
    Přihlašte se k Facebookovému účtu. Zadejte svou emailovou adresu a heslo.
  2. 2
    Klikněte na odkaz "Přátelé". Najdete ho v levé spodní části vaší profilové stránky na Facebooku. Dostanete se na další stránku.
  3. 3
    Klikněte na "Vytvořit seznam". Tuto možnost najdete v horní části stránky. Tato funkce vám umožní vytvořit seznam lidí, kterým se chcete zobrazovat, jako že jste offline, přestože jste k Facebooku normálně přihlášeni.
  4. 4
    Vytvořte název tohoto seznamu. Jelikož na tomto seznamu budou lidé, u kterých si nepřejete, aby vás viděli online, můžete ho nazvat například "Offline přátelé", "Neviditelný chat" či nějak podobně. Napište tento název do pole "Název seznamu".
  5. 5
    Napište jména lidí, kterým chcete zakázat, aby vás viděli online. Můžete napsat kohokoliv.
  6. 6
    Klikněte na "Vytvořit". Tím umístíte všechny tyto přátele do vašeho nového seznamu.
  7. 7
    Na panelu pro chat klikněte na "Možnosti". Tuto volbu najdete přímo v záhlaví okna pro chat - vypadá jako kolečko.
  8. 8
    Zvolte "Rozšířená nastavení".
  9. 9
    Pod položku "Zapnout chat pro všechny přátele kromě", napište název seznamu, který jste vytvořili. Klikněte na "Uložit". Od této chvíle vás všichni lidé ze seznamu uvidí jako offline.
    Reklama

Metoda 2 z 4:
Umožněte pouze některým lidem, aby vás viděli online

  1. 1
    Klikněte na "Přátelé". Tuto možnost najdete ve spodní části vaší profilové stránky.
  2. 2
    Klikněte na "Vytvořit seznam".
  3. 3
    Pojmenujte seznam. Můžete ho nazvat "Přátelé pro chat" nebo "Online přátelé". Toto bude seznam lidí, kterým dovolíte, aby viděli, že jste online. Všichni ostatní, kdo na tomto seznamu nebudou, vás uvidí offline. Do pole "Název seznamu" napište jeho název.
  4. 4
    Napište jména lidí, se kterými si chcete chatovat. Napište jména všech, kterým chcete dovolit, aby vás viděli online.
  5. 5
    Klikněte na "Vytvořit". Tím vytvoříte seznam přátel, se kterými chcete chatovat.
  6. 6
    V záhlaví panelu pro chat klikněte na "Možnosti".
  7. 7
    Zvolte "Rozšířená nastavení".
  8. 8
    Vyberte "Zapnout chat pouze pro některé přátele".
  9. 9
    Napište název seznamu. Tohle je mnohem lepší způsob, který využijete v případě, že chcete chatovat pouze s několika Facebookovými přáteli. Zabere to totiž mnohem méně času než u předchozího seznamu, kam je nutné vkládat mnohem větší počet přátel.
    • Pokud opravdu chcete chatovat pouze s několika lidmi, nemusíte vlastně vytvářet žádný seznam. Úplně postačí napsat těch pár jmen do tohoto pole. Pokud na někoho v seznamu zapomenete, můžete sem jeho jméno jednoduše přidat.
  10. 10
    Klikněte na "Uložit".
    Reklama

Metoda 3 z 4:
Buďte offline pro každého

  1. 1
    Na panelu pro chat klikněte na "Možnosti".
  2. 2
    Zvolte "Rozšířená nastavení".
  3. 3
    Vyberte "Vypnout chat".
  4. 4
    Klikněte na "Uložit". Nyní nikdo z vašich přátel neuvidí, že jste online. To využijete zejména v případě, pokud se přihlašujete na Facebook z jiného důvodu (pracovní povinnosti, zadání reklam, nastavení kampaně apod.) a nemáte čas na chat s přáteli.
    Reklama

Metoda 4 z 4:
Buďte pro ostatní offline, ale přitom zjistěte, kdo je online

  1. 1
    Na panelu pro chat klikněte na "Možnosti". Toto tlačítko najdete v pravém horním rohu, vypadá jako kolečko.
  2. 2
    Zvolte "Rozšířená nastavení". Je to druhá možnost shora.
  3. 3
    Vyberte "Vypnout chat". Tím úplně vypnete chat, přátelům se budete zobrazovat jako offline a zároveň i vy uvidíte všechny přátele offline.
  4. 4
    Klikněte na "Uložit".
  5. 5
    Vyhledejte si Facebook aplikaci 'Sneak Online'. Ta vám umožní vidět všechny, kdo jsou online, aniž by se někdo z ostatních dozvěděl, že jste také online.
  6. 6
    Klikněte na 'Instalovat' a aplikaci nainstalujte. Jakmile aplikaci nainstalujete, žádný z vašich Facebookových přátel vás neuvidí online, zatímco vy stále uvidíte, kdo je aktuálně připojen. To využijete zejména v případě, když potřebujete mluvit s nějakou konkrétní osobou a nechcete, aby vás ostatní rušili.
    Reklama

Tipy

  • Můžete si vyhledat Facebook aplikace, které umožňují nastavit váš status jako offline jen pro konkrétní osoby. Do vyhledávacího pole zadejte například fráze "appear offline" nebo "go offline". Zobrazí se vám nabídka aplikací i s podrobnostmi.
  • Informace v tomto článku mohou být zastaralé. Může se stát, že některým z vás nebude tento postup fungovat.
  • Pokud se chcete osobám na offline seznamu začít znovu objevovat online, celý seznam smažte a vše bude jako původně.
Reklama

O tomto wikiHow

Spoluautorem je:
wikiHow redaktor
Spoluatorem tohoto článku je tým zkušených editorů a badatelů, kteří ověřují jeho přesnost a srozumitelnost.

Pomohl vám tento článek?

Ano
Ne
Reklama